Figyelmeztetés! Rosszindulatú beavatkozás egyes Petzl ASPIR beülőkön!


Figyelmeztetés: Jelenleg ismeretlen személyek által rosszindulatúan módosított Petzl ASPIR beülők kaphatók az interneten. Ezek a beülők életveszélyesek!
2016. április 22.
Sziklamászás

A tények
2016 április 6-án a Petzl értesítést kapott, hogy az eBay honlapján módosított Petzl ASPIR (C24) beülők kaphatók. Ezeket az új vagy kissé használt beülőket harmadik, felelőtlen személy a piacra kerülésüket követően módosította. A termékeket lefoglalták, haladéktalanul kértük az ebay-t az értékesítés beszüntetésére és a jogi lépések megtételére.
Vigyázat, életveszély!
Ezeknek a módosított ASPIR beülőknek a derék- és combrészein a biztonsági varratokat elvágták, majd újra összevarrták (lásd alább a képeket).

A módosított ASPIR (C24) beülők varratai. Ezek a varratok az eredeti ASPIR beülőn nem léteznek.
Ezek a műszaki módosítások rendkívüli módon befolyásolják a beülő teherbírását, mely innentől sem a cégünk belső előírásainak, sem a jogszabályban előírtaknak nem felel meg. A lefoglalt beülőkön vgzett tesztek kimutatták, hogy az utólagos varratok már a legkisebb erőhatásra elszakadnak: szakadás történt 2 kN (200 kg) rántásnál, az előírt 15 kN (1500 kg) helyett.
Ezek a módosított ASPIR beülők életveszélyt jelentenek a felhasználóra. Meg kell őket semmisíteni.
Mi a teendő, ha ön ASPIR beülővel rendelkezik?
1. Ön a beülőt a Petzl hivatalos viszonteladói hálózatán keresztül vásárolta. Ebben az esetben az Ön Petzl ASPIR beülője eredeti: a szabványoknak megfelelő.
2. Ön a beülőt a Petzl hivatalos viszonteladói hálózatán kívül, az eBay-hez hasonló piactéren vásárolta:
- a derékrész és a combrész hevederit ellenőrizze azok teljes hosszán, hogy nem látható-e utólagosan hozzáadott varrás (lásd a fotókat); kétséges esetben küldjön fényképet a (aftersales@petzl.com) e-mail-címre, vagy lépjen kapcsolatba a magyarországi Petzl forgalmazóval az info@granit.co.hu e-mail-címen.
- ha talált utólagosan hozzáadott varrást, a beülőt semmi esetre sem szabad tovább használni. Kérjük, haladéktalanul semmisítse meg azt és erről értesítse a Petzl-t az (aftersales@petzl.com) e-mail-címen.
Honnan tudhatom biztosan, hogy eredeti Petzl terméket vásároltam?
A Petzl márkajellel ellátott termékeket kizárólag a Petzl hivatalos forgalmazói és viszonteladói hálózatán keresztül értékesítjük. Ha Ön ezen a hálózaton keresztül vásárolta meg a terméket, akkor garantáltan eredeti Petzl terméket kapott.
A biztonsági védőfelszerelések módosítása szigorúan tilos.
A beülőn végzett felelőtlen módosítások felháborítóak és a termék felhasználói számára életveszélyesek. Ezért fontosnak tartottuk, hogy felhasználóinkat és közösségünket értesítsük erről a rosszindulatú beavatkozásról. Köszönjük, ha továbbadja ezt az információt más érintetteknek a környezetében.
Az Ön országában található forgalmazónkról és viszonteladókról a itt tájékozódhat.

 

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu